2011. november 21., hétfő

Hitler könyv 1981 NYOMDAHIBÁS!!! gyűjtőknek - Jelenlegi ára: 1 000 Ft


A könyv címe:
Hitler
Alcím:
Mítosz és valóság
Szerzők:
D. Melnyikov,   L. Csornaja  
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
A kiadás helye:
Budapest
A kiadás éve:
1981
ISBN-szám:
963-09-1870-6
Kötéstípus:
Ragasztott papírkötés
Oldalszám:
303
Figyelem!
Ez a könyv előfordul az antikváriumokban, de ebben a nyomdahibás verzióban ritkaság, legalábbis én még sosem láttam! A nyomdai kötéskor ugyanis az első 31 oldalt rossz helyre illesztették, így a könyv rögtön a 32. oldallal kezdődik,  hátul a tartalomjegyzék után viszont ott van a címoldal és az eleje hiánytalanul.  
A könyv egyébként egy nagyon jó,  a 80-as években meglepően tárgyilagos és alapos történelmi bemutatás Hitlerről. A fülszövege kedvcsinálónak:
"Újkori történelmünkben talán nem is akad párja Adolf Hitler hírhedt alakjának. Kispolgári család közepes tehetségű fia, festőművészi ambíciókkal. Katona az első világháborúban, majd szélsőségesen nacionalista politikus, fasiszta bandák fővezére. 1933 január 30-án pedig Németország kancellárja, nem kisebb célokkal, mint hogy a világ urává legyen. Ki is volt valójában ez a jelentéktelen külsejű ember? Hogyan válhatott egy időre Európa nagy részének diktátorává? Mi a fasizmus, melyet személyében démoni módon megtestesített? Illetve valóban démon volt-e? A történész Melnyikov és az újságíró Csornaja részletesen foglalkozik e kérdésekkel. A több évtizedes mítoszok szövevényéből kibontják Hitler alakját, s egyben megrajzolják századunk legizgalmasabb és legvéresebb éveinek krónikáját. "


Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2011-11-23 13:21
. Hitler könyv 1981 NYOMDAHIBÁS!!! gyűjtőknek - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Fontos